هدف گذاری ریاض در صنعت توریسم برای جذب 70 میلیون گردشگر در سال 2030 میلادی یکی از طرح های مهم…
به نقل از یورو نیوز عربستان سعودی اعلام کرده است که با هدف تسریع در برنامه ۸۰۰ میلیارد دلاری خود برای تبدیل به کانون سفر و یکی از پربازدیدترین کشورهای جهان، جذب سالانه ۷۰ میلیون گردشگر بینالمللی را تا سال ۲۰۳۰ هدف خود قرار داده است.
احمد الخطیب، وزیر گردشگری عربستان سعودی، در مصاحبهای گفت که این کشور با توجه به برنامه آینده خود، میزان جذب گردشگر را که در برنامه قبلی ۵۰ میلیون بازدیدکننده در سال تعیین شده بود افزایش داده است. وی گفت که با توجه به سرمایهگذاری بالا، ایجاد تفرجگاههای متعدد و احداث یک خط هوایی جدید برای آوردن گردشگران به کشور، این یک «هدف بسیار معقول» برای پایان دهه جاری است.
هدف گذاری ریاض در صنعت توریسم برای سال ۲۰۳۰
مقامات عربستان میگویند رقم امسال گردشگرانی که از این کشور بازدید کردهاند بین ۲۵ تا ۳۰ میلیون نفر برآورد میشود. کشور پادشاهی به شدت محافظهکار عربستان پیش از این تا سال ۲۰۱۹ عمدتا تنها به روی زائران اماکن مذهبی باز بود و از اندک زمانی قبل از آن فقط برای ورود معدود تماشاگران مسابقات ورزشی و رویدادهای فرهنگی در این کشور روادید صادر میکرد.
با این حال از آن زمان و با به قدرت رسیدن محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور، مبالغ هنگفتی برای ساخت هتلها و تفرجگاهها در امتداد سواحل دریای سرخ هزینه شده است. پیست اسکی تروجنا، یکی از این پروژههای عظیم و بلند پروازانه عربستان است که انتظار میرود سه ماه در سال به روی علاقمندان به اسکی باز شود و در باقی ماهها به محلی برای انجام ورزشهای آبی و دوچرخه سواری در کوهستان اختصاص یابد.
این پروژه بخشی از طرح منطقهای «نئوم» در ۵۰ کیلومتری ساحل خلیج عقبه در قلب منطقه کوهستانی عربستان محسوب میشود. مقامات این کشور با سرمایهگذاری ۵۰۰ میلیارد دلاری در این منطقه قصد دارند آن را به قطب صنعت گردشگری این کشور بدل کنند.
توسعه مکان های تاریخی در عربستان سعودی
عربستان سعودی در چارچوب برنامه گردشگری خود در راستای هدف گذاری ریاض در صنعت توریسم، همچنین در حال توسعه مکانهای تاریخی از جمله منطقه صحرای العلا و درعیه، اقامتگاه اجدادی خاندان حاکم سعودی، است. توسعه صنعت گردشگری یکی از مهمترین محورهای برنامه اصلاحات در عربستان بوده است که از آن به عنوان «چشم انداز ۲۰۳۰» نام برده میشود.
این تلاش برای رونق بیشتر صنعت گردشگری و تورهای خارجی بخشی از برنامههای جاهطلبانه محمد بن سلمان برای تنوع بخشیدن به اقتصاد ۱.۱ تریلیون دلاری عربستان سعودی و رفع وابستگی کامل این کشور به فروش نفت محسوب میشود. وی گفته است که میخواهد صنعت گردشگری این کشور تا سال ۲۰۳۰، ده درصد از تولید ناخالص داخلی را به خود اختصاص دهد و به کسب ارز خارجی از منابعی غیر از صادرات نفت کمک کند.